Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a ajuns la sfarsit, iar in aceasta seara de la ora 22:00 se va disputa marea finala intre Germania si Argentina. Va fi un duel interesant intre Europa (Germania) si America de Sud (Argentina).

Germania a treia favorita la castigarea titlului mondial inaintea turneului final a ajuns in finala in stil de mare campioana. In meciul de debut “panzerele” au reusit una dintre cele mai frumoase victorii de la cupa mondiala, reusind sa invinga nationala Portugaliei cu scorul de 4:0. Odata cu aceasta victorie, Germania a devenit a doua favorita la acest turneu final dupa Brazilia tara gazda, pe care nemtii au intalnit-o in faza semifinalelor. Toata lumea se astepta ca brazilienii sa reediteze victoria din finala campionatului mondial 2014 din Brazilia, insa Germania s-a impus cu scorul de 7:1 reusind cea mai socanta victorie din istoria cupei mondiale.

Argentina coordonata din teren de cel mai bun jucator din lume, Leo Messi este o prezenta surpriza in finala campionatului mondial. Argentinienii porneau cu sansa a 5-a la calificarea in finala, dupa Brazilia, Germania, Spania si Italia, insa beneficiind si de faptul ca Spania campioana mondiala en-titre si Italia castigatoare a 4 titluri mondiale au iesit inca din grupe, a reusit sa se califice in finala. Cel mai bun meci facut de argentinieni a fost cel cu Belgia in care desi au invins doar un 1:0, au reusit sa tina in frau o nationala foarte puternica si de perspectiva. In semifinale, Argentina nu a reusit insa s-a impus in fata Olandei la loviturile de la 11 m.

Germania – Argentina Echipe probabile:

Germania : Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger – Khedira, T. Kroos – T. Müller, Özil – Klose , Trainer: Löw
Absenti: Mustafi

Argentina : Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Mascherano, Biglia – Perez, Lavezzi – Messi – Higuain Trainer: Sabella
Absenti: Di Maria

GERMANIA – ARGENTINA FINALA CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014